Трамп пообіцяв щодня тестуватися на коронавірус через зараження свого камердинера

Трамп: У мене був дуже обмежений контакт із цим джентльменом
Фото: EPA

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що контактував з інфікованим коронавірусом військовослужбовцем морської піхоти, який проходить службу в Білому домі, але підкреслив, що ці контакти були обмеженими.

Президент США Дональд Трамп на брифінгу в Овальному кабінеті 7 травня пообіцяв щодня тестуватися на коронавірус після того, як інфекцію підтвердили в одного з його камердинерів. Стенограму брифінгу опублікували на сайті Білого дому.

Про зараження коронавірусом військовослужбовця морської піхоти США, який проходить службу в Білому домі, стало відомо 6 травня. Телеканал CNN зазначив, що зазвичай камердинери "працюють дуже близько до президента та його сім'ї".

"Я щойно пройшов тест, як ви, напевно, чули. Фактично я здавав учора тест, я здавав сьогодні, і вони негативні... Ми проводили тестування раз на тиждень, тепер ми збираємося здавати тест раз на день", – повідомив Трамп.

Він назвав інфікованого камердинера "гарною людиною" й описав ситуацію з його зараженням як "трохи дивну".

"У мене був дуже обмежений контакт із цим джентльменом", – уточнив Трамп.

Президент США назвав воїнами всіх американців, які зараз протистоять пандемії коронавірусу.

"Ви можете бути поруч із тим, із ким зараз усе добре, а потім із ним щось відбувається, і ви раптово [теж] отримуєте позитивний тест [на коронавірус]. Ми всі разом воїни. Я, ви. Ми всі такі", – сказав Трамп.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

До 8 травня у світі коронавірусом заразилося 3,84 млн осіб, померло понад 269 тис., одужало приблизно 1,29 млн, інформує американський Університет Джонса Гопкінса.

У США коронавірусом заразилося 1,25 млн осіб, із них 75,6 тис. померли, 195 тис. одужали. Америка опинилася на першому місці у світі за кількістю інфікованих вірусом та померлих від COVID-19.