Трамп: Спецпрокурор Мюллер – великий друг екс-глави ФБР Комі, можливо, він має піти

Трамп: Люди, найняті Мюллером, – це все прибічники Гілларі Клінтон
Фото: ЕРА (архів)

Президент США Дональд Трамп заявив, що спеціальний прокурор із розслідування ймовірного втручання Росії у вибори США 2016 року Роберт Мюллер, можливо, упереджений, оскільки залучає до справи слідчих-демократів, а також давно знайомий з екс-главою ФБР Джеймсом Комі.

Президент США Дональд Трамп заявив у інтерв'ю Fox News про те, що спеціальний прокурор із розслідування ймовірного втручання Росії у вибори США 2016 року Роберт Мюллер упереджений, а також є другом звільненого з посади директора Федерального бюро розслідувань (ФБР) США Джеймса Комі.

Відповідаючи на запитання Fox News, чи слід Мюллеру "відмовитися від розслідування", Трамп тричі сказав: "Подивимося".

За словами Трампа, Мюллер упереджено ставиться до розслідування. Президент США заявив про давню дружбу Мюллера зі звільненим головою ФБР Джеймсом Комі. За словами Трампа, "набридливим" і "смішним" є те, що Мюллер наймає слідчих, пов'язаних із Демократичною партією США.

Трамп підкреслив, що "люди, які були найняті, – це все прибічники Гілларі Клінтон, і це смішно, якщо ви хочете дізнатися правду з цього погляду".

Президент США також наголосив, що на його думку, Мюллер – "чесна людина", і йому потрібно дати більше часу для продовження розслідування, перш ніж перейти до висновків.

Трамп звільнив Комі з посади директора ФБР 9 травня. Президент США звинуватив екс-директора ФБР у витоку інформації і заявив про готовність під присягою розповісти про свої бесіди з ним.

Виступаючи 8 червня в Конгресі США, Комі заявив, що записував розмови з Трампом для свого захисту, захисту інституту ФБР і його здатності проводити розслідування. Він зазначив, що наступного дня після звільнення попросив свого близького друга поділитися змістом записів, зроблених за підсумками однієї із зустрічей з Трампом.

13 червня друг глави Білого дому, гендиректор Newsmax Media Кріс Рудді заявив, що Трамп розмірковує над можливим звільненням спецпрокурора Мюллера. Колишньому директору Федерального бюро розслідувань Мюллеру доручили розслідувати можливі зв'язки між російським урядом і штабом нинішнього президента США 17 травня.