Трамп: У мене з Путіним буде дуже гарна розмова

Трамп заявив, що очікує на гарну розмову з Путіним
Фото: EPA

Президент США Дональд Трамп підтвердив зустріч із російським лідером Володимиром Путіним на саміті "Великої двадцятки" в японському місті Осака.

Президент США Дональд Трамп упевнений, що у нього буде гарна розмова з російським лідером Володимиром Путіним. Про це він сказав у коментарі CNN.

"У мене з ним буде дуже гарна розмова. А що я йому скажу – не ваша справа", – заявив американський президент.

Останній повноформатний саміт Путіна і Трампа відбувся 16 липня 2018 року в Гельсінкі. Переговори президентів тривали 2 години 10 хвилин.

Трамп планував провести нову повноформатну зустріч із Путіним 1 грудня 2018 року в межах саміту в Аргентині, але 29 листопада заявив про скасування зустрічі у зв'язку з тим, що РФ не повернула Україні захоплених кораблів і не звільнила військових моряків. У Кремлі 1 грудня заявили, що Путін і Трамп провели коротку неформальну зустріч на полях саміту G20 у Буенос-Айресі. У Білому домі підтвердили інформацію про бесіду.

Помічник Путіна Юрій Ушаков 26 червня повідомив, що лідери зустрінуться на саміті в Осаці 28 червня, розмова триватиме приблизно годину. За даними Ушакова, вони обговорять "загальний стан двосторонніх справ, стратегічну стабільність", ситуацію в Сирії, Афганістані, Україні, Венесуелі, Ірані та інші теми.

За інформацією міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, на зустрічі Трампа і Путіна в Японії обговорюватимуть тему визволення військовополонених українських моряків, яких РФ захопила в Чорному морі в листопаді 2018 року.