Трамп виступає за швидке розв′язання проблеми КНДР

21 червня президент США продовжив санкції проти КНДР
Фото: EPA

Режим Північної Кореї створює "неймовірні проблеми", продовжуючи ядерні розробки, заявив президент США Дональд Трамп.

Президент США Дональд Трамп уважає, що проблема ядерних розробок у КНДР вимагає якнайшвидшого розв′язання. Про це він заявив 26 червня під час зустрічі у Вашингтоні з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, повідомляє прес-служба Білого дому.

Американський лідер подякував Нью-Делі за вжиття разом з іншими країнами – членами ООН "нових санкцій щодо північнокорейського режиму" відповідно до рішень Ради Безпеки.

"Режим Північної Кореї створює неймовірні проблеми, і з цим треба розбиратися. І, ймовірно, розбиратися швидко", – підкреслив Трамп.

У 2016 році Пхеньян офіційно оголосив про успішне випробування водневої бомби.

У 2017 році КНДР провела кілька запусків балістичних ракет. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин неодноразово заявляв, що країна буде нарощувати ударний ядерний потенціал для атак на американські цілі.

31 березня США запровадили додаткові санкції проти Північної Кореї. У квітні США перекинули ударну групу кораблів на чолі з атомним авіаносцем Carl Vinson у Тихому океані ближче до Корейського півострова.

Віце-президент США Майк Пенс сказав, що "ера стратегічного терпіння" США щодо КНДР закінчилася. Він зазначив, що США будуть підтримувати "залізний союз" із Південною Кореєю і домагатися миру силою.

3 червня члени Ради Безпеки ООН одноголосно схвалили проект резолюції про розширення санкцій щодо КНДР.

21 червня президент США продовжив санкції проти Північної Кореї ще на рік.