Трамп заборонив поїздки до США з Європи

Трамп: Обмеження коригуватимуть відповідно до умов на місцях
Фото: ЕРА

Заборона на авіаперевезення з континентальної Європи (крім Великобританії) у Сполучені Штати Америки на строк 30 днів почне діяти опівночі 13 березня, повідомив президент США Дональд Трамп.

У зв'язку із загрозою поширення коронавірусу президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп повідомив про заборону на авіаперевезення з континентальної Європи (крім Великобританії) у США на строк 30 діб. Звернення Трампа опубліковано на сторінці Білого дому у Facebook.

У США зареєстровано 1135 підтверджених випадків захворювання, зокрема 38 летальних випадків.

"Щоб нові зараження не потрапили на наші береги, ми припинимо всі поїздки з Європи. Нові правила набудуть чинності в п'ятницю опівночі. Ці обмеження коригуватимуть відповідно до умов на місцях", – заявив Трамп.

Президент США додав у Twitter, що обмеження стосується тільки іноземців і не зачіпає торгівлю.

На сайті Білого дому пояснили, що обмеження торкнуться іноземних громадян, які протягом останніх 14 днів перебували в Шенгенській зоні. Виконувач обов'язків міністра внутрішньої безпеки Чед Вулф уточнив, що йдеться про 26 країн, це: Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

Із січня у США діють обмеження на в’їзд із Китаю, а в лютому обмежили в’їзд  громадянам, які були в Ірані

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на початок доби 12 березня в Китаї зареєстровано 80 793 випадки інфікування, з них 62 793 особи одужали, 3169 – померли. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 11 березня за межами Китаю зареєстровано 37 371 випадок зараження коронавірусом у 113 країнах. 1130 осіб померли.

В Україні зафіксовано один випадок зараження (чоловік захворів після поїздки до Італії). Ще у 41 пацієнта захворювання не підтвердилося, один зразок наразі на стадії дослідження, повідомили у пресслужбі МОЗ 11 березня.