Трамп заявив, що лівий рух "Антіфа" можуть прирівняти до терористичних організацій

Трамп пропонує прирівняти войовничих антифашистів до терористів
Фото: ЕРА

Ліворадикальна організація "Антіфа" звинувачує владу США в потуранні правоекстремістським угрупованням. На думку президента Дональда Трампа, за акцією "Антіфа" в Портленді треба пильно стежити.

Президент США Дональд Трамп заявив, що розмірковує, чи не варто зарахувати ліворадикальний рух "Антіфа" до терористичних організацій. Про це він написав у Twitter 17 серпня перед початком мітингів у Портленді, які проводять як американські ультраправі угруповання, так і "Антіфа".

"Серйозно розмірковуємо над тим, щоб називати "Антіфа" терористичною організацією. За Портлендом дуже уважно стежать. Сподіваюся, мер зможе виконати свою роботу", – ідеться у твіті.

"Антіфа" охоплює ультраліві організації, які бачать своєю метою боротьбу з фашизмом. Організовані антифашисти, приховуючи обличчя, виходять на вулиці, щоб протидіяти крайнім правим. Виступи "Антіфа" у США часто супроводжує насильство, пише "Голос Америки".

Антифашисти звинувачують Білий дім і Республіканську партію в потуранні ультраправим екстремістам, які сповідують ідеологію расизму і білого супрематизму. З цією ідеологією ліві організації США пов'язують випадки масових розстрілів, зокрема напад в Ель-Пасо 3 серпня, після якого зловмисник зізнався, що хотів знищувати вихідців із Мексики.

Мітинг у Портленді 17 серпня організувала праворадикальна організація Proud Boys. У "Антіфа" заявили, що проведуть контракцію.