Трамп заявив, що замість фейкових називатиме новини CNN шахрайськими

Трамп: Я виграв вибори 2016 року без інтерв'ю
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп заявив, що й надалі використовуватиме соціальні медіа.

Президент США Дональд Трамп заявив, що "задумує" використовувати замість хештега "#фейкові новини CNN" – "#шахрайські новини CNN". Про це він написав у Facebook.

"Фейкові та шахрайські новинні медіа докладають усіх зусиль, аби переконати республіканців та інших, що я не маю використовувати соціальних медіа. Проте пам'ятайте, що я виграв вибори 2016 року без інтерв'ю – промовами та соціальними мережами. Я мав перемогти фейкові новини і зробив це", – написав він.

24 червня сайт BuzzFeed повідомив, що CNN уводить суворі обмеження на поширення матеріалів щодо Росії. У розпорядженні видання є відповідний лист керівництва ЗМІ своїм співробітникам. Його надіслав випусковий редактор CNNMoney Річ Барб'єрі. У посланні йдеться, що ніхто не має публікувати будь-якого контенту про Росію, не порадившись із ним або з віце-президентом телеканала Джейсоном Фаркасом.

Таке рішення ухвалили після того, як із сайта ЗМІ довелося видалити матеріал про ймовірне розслідування сенатським комітетом із розвідки зв'язків американського фінансиста, члена перехідної команди президента США Дональда Трампа Ентоні Скарамуччі з Російським фондом прямих інвестицій. У ньому з посиланням на одне неназване джерело йшлося, що керівник фонду Кирило Дмитрієв зустрічався із Скарамуччі за чотири дні до інавгурації.

Статтю опублікували 22 червня, наступного дня видалили, проте вона збереглася в кеші. На сайті CNN з'явилося повідомлення, що матеріал не відповідав редакційним стандартам телеканала, тому його зняли.

Після публікації статті про зв'язок радника Трампа з російським фондом троє журналістів CNN пішли у відставку.

27 червня Трамп відреагував на нову політику телекомпанії CNN щодо Росії та звільнення через це трьох журналістів, заявивши, що на телеканал чекають кадрові зміни.

"На CNN, який поширює фейкові новини, очікують серйозні зміни в менеджменті тепер, коли їх спіймали на проштовхуванні фальшивих історій із російської теми. Рейтинги суттєво падають!" – заявив Трамп.

"Але як бути із NBC, CBS, ABC? Або із New York Times, The Washington Post, які "провалилися"? Усі вони – фейкові новини", – зазначив він.