Трамп заявив, що запропонований Мей план Brexit ускладнює підписання торгової угоди зі США

Трамп розкритикував план Мей щодо Brexit
Фото: ЕРА

За словами президента США Дональда Трампа, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей проігнорувала його поради щодо виходу з ЄС.

Президент США Дональд Трамп заявив у інтерв'ю газеті The Sun 12 липня, що запропонований британським прем'єр-міністром Терезою Мей план виходу Великобританії з Європейського союзу, "імовірно, уб'є" шанси на торговельну угоду зі Сполученими Штатами.

Згідно з урядовим планом Brexit, який оприлюднили 12 липня, Британія зберігає тісні економічні зв'язки з ЄС. Трамп вважає, що це не дасть змоги укласти нову трансатлантичну торговельну угоду.

За словами американського президента, Мей проігнорувала його поради щодо виходу з ЄС.

Трамп прибув до Великобританії 12 липня і ввечері зустрівся з Мей у резиденції Чекерс (графство Беркшир). Сьогодні він відвідає Віндзорський замок, щоб побачитися з королевою Єлизаветою II, а потім вирушить у свій гольф-клуб до Шотландії.

Референдум про вихід Великобританії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. Згідно з його результатами, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% – хотіли залишитися в ЄС.

Офіційна процедура виходу Британії з ЄС стартувала 29 березня 2017 року і триватиме два роки.

19 червня 2017 року у Брюсселі розпочалися переговори ЄС і Сполученого Королівства щодо Brexit.

Вихід Великобританії з ЄС заплановано на 29 березня 2019 року о 23.00 за лондонським часом (30 березня о 1.00 за Києвом). Перехідний період, під час якого буде збережено торговельні зв'язки, має тривати до кінця 2020 року.