Трамп запропонував призначити на посаду радника з нацбезпеки Роберта О'Браєна

Трамп заявив, що О'Браєн "відмінно працюватиме"

Фото: EPA

Для призначення спецпредставника у Державному департаменті у справах заручників Роберта О'Браєна на посаду нового радника з національної безпеки не потрібне підтвердження з боку Конгресу США, повідомляє BBC.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запропонував кандидатуру спецпредставника у Державному департаменті у справах заручників Роберта О'Браєна на посаду нового радника з національної безпеки. Про це Трамп написав у Twitter.

“Я радий оголосити про те, що я пропоную Роберта О'Браєна, який зараз успішно обіймає посаду спеціального посланника президента в Державному департаменті у справах заручників, на посаду нашого нового радника з національної безпеки. Я довго й ретельно працював із Робертом. Він відмінно працюватиме", – ідеться в повідомленні.

Як зазначає BBC, для призначення О'Браєна на посаду нового радника з національної безпеки не потрібне підтвердження з боку Конгресу.

17 вересня Трамп назвав імена п'яти осіб, яких він розглядає як кандидатів на посаду радника з питань національної безпеки замість відправленого у відставку Джона Болтона.

9 вересня президент США повідомив Болтону, що більше не потребує його послуг, оскільки "категорично не згоден з багатьма з його пропозицій", і попросив його подати у відставку. Болтон стверджує, що сам просив про відставку.

За словами Трампа, причиною звільнення стало те, що Болтон припустився "дуже великих помилок" і не вміє знаходити спільну мову з колегами по адміністрації. Глава Білого дому також звинуватив Болтона у зриві переговорів із КНДР.

12 вересня телеканал CNN повідомив, що радником Трампа з нацбезпеки може стати державний секретар США Майк Помпео.