Трамп збирається на марш на підтримку заборони абортів. За 47 років його не відвідав жоден президент США

Президент США Дональд Трамп 24 січня відвідає марш за заборону абортів
Фото: realdonaldtrump / Instagram

У п'ятницю, 24 січня, у США проведуть щорічний марш за заборону абортів. Президент США Дональд Трамп пообіцяв бути присутнім на ньому.

Президент США Дональд Трамп цієї п'ятниці планує відвідати щорічну акцію за заборону абортів у Вашингтоні. Про це Трамп написав у своєму Twitter.

"Побачимося у п'ятницю... Багато люду!" — написав Трамп, ретвітнувши анонс "Маршу за життя".

Жоден президент особисто не був присутнім на марші за всю його 47-річну історію. Колишні президенти-республіканці, зазначає NYT, демонстрували свою підтримку в "менш помітні способи".

"Марш за життя" щорічно збирає противників абортів, які належать до релігійних і консервативних громадських організацій. Акцію проводять у день, коли в 1973 році Верховний суд США легалізував аборти в загальнонаціональному масштабі.

Протягом останніх років окремі штати почали забороняти або істотно обмежувати право на аборти. У 2018–2019 роках обмеження запровадили в Айові, Кентуккі, Міссісіпі, Огайо, Джорджії, Міссурі та Алабамі. Водночас у деяких штатах робити аборт заборонено навіть у випадку, якщо жінка завагітніла внаслідок зґвалтування.