Цукерберг заявив, що до 2030 року половина співробітників Facebook працюватиме дистанційно

Цукерберг готовий перевести половину персоналу на дистанційну роботу
Фото: ЕРА

Пандемія COVID-19 змінила багато чого, зокрема підходи людей до роботи, заявив засновник компанії Facebook Марк Цукерберг. За його словами, більшості співробітників уже дозволено до кінця року працювати з дому.

Компанія Facebook збирається стати найперспективнішою у сфері організації дистанційної роботи, до 2030 року не менше ніж половина штату працюватиме з дому. Про ці плани 21 травня розповів у відеозверненні на своїй сторінці в соцмережі засновник і генеральний директор компанії Марк Цукерберг.

"COVID-19 змінив дуже багато в нашому житті, зокрема спосіб роботи більшості з нас. До цього моменту 95% нашого персоналу працюють дистанційно. Ми вже попередили людей, що до кінця 2020 року вони за бажання можуть працювати з дому, якщо в них виходить робити це продуктивно", – сказав топменеджер.

Цукерберг очікує, що не більше ніж 25% співробітників Facebook після зняття карантину повернеться в офіси до кінця року.

На думку засновника соцмережі, дистанційна робота стає трендом, що зростає. Цукерберг оголосив про "агресивне наймання" співробітників, які працюють дистанційно, – спочатку у Сполучених Штатах, а потім усюди, і люди зможуть влаштовуватися на роботу, навіть проживаючи там, де немає офісів Facebook.

"Не здається справедливим обмежувати приймання на роботу тільки тими, хто живе неподалік від наших офісів", – сказав Цукерберг.

Facebook дасть змогу чинним співробітникам подавати заявки на дистанційну роботу, додав він.

У найбільшій соціальній мережі світу на постійній основі працює приблизно 50 тис. осіб.

Компанія Twitter повідомила 12 травня, що не буде наполягати на поверненні своїх співробітників в офіси після закінчення пандемії та карантину, всі, хто хоче, зможуть продовжувати працювати дистанційно.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.