У Балтійському морі почалися навчання НАТО, у РФ назвали їх антиросійськими

Навчання триватимуть до 16 червня
Фото: ЕРА (архів)

У навчаннях НАТО в Балтійському морі під назвою BALTOPS 2020 бере участь 29 кораблів і приблизно 3 тис. військовослужбовців із 19 країн. Їх проводять на південному заході Балтійського моря поблизу узбережжя Німеччини та Данії.

У Балтійському морі 7 червня розпочали навчання НАТО BALTOPS 2020, які проводять під егідою європейського командування збройних сил США. Про це повідомляє "Немецкая волна".

Навчання проводять на південному заході Балтійського моря поблизу узбережжя Німеччини та Данії. У зв'язку з пандемією коронавірусу навчання проводитимуть виключно на морі, наземних операцій не передбачено.

У пресслужбі Північноатлантичного альянсу повідомили, що в навчаннях бере участь 29 кораблів і приблизно 3 тис. військовослужбовців із 17 країн – членів НАТО і двох партнерів альянсу: Швеції і Фінляндії.

"Балтійське море має велике значення для регіональної стабільності. Протягом усього часу проведення маневрів ми демонструватимемо єдність, якої за умов непередбачуваності дотримуються союзники і партнери в інтересах захисту цінностей, території та людей", – заявив командувач SNMG1 Інґве Скоґлунд.

BALTOPS триватимуть до 16 червня.

Перший заступник голови комітету російської Держдуми з оборони Андрій Красов уже заявив, що навчання НАТО спрямовані проти РФ, повідомляє "Дума ТВ".

Він підкреслив, що світова спільнота ще не впоралося з епідемією коронавірусу, "чи не краще НАТО зараз узятися за це питання?" сказав парламентарій.

Відповіддю на навчання Альянсу Красов назвав організацію навчань на території РФ і подальший розвиток збройних сил Росії.