У Білому домі заявили, що Трамп готовий зустрітися з Путіним у Москві після того, як одержить офіційне запрошення

Востаннє Трамп і Путін зустрічалися в Гельсінкі 16 липня
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп нетерпляче чекає зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у Вашингтоні, заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Президент США Дональд Трамп готовий зустрітися зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у Москві після того, як одержить офіційне запрошення, повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, пише Reuters.

Вона зазначила, що американський президент нетерпляче чекає їхньої зустрічі у Вашингтоні у 2019 році і "відкритий для відвідування Москви після того, як одержить офіційне запрошення".

16 липня в Гельсінкі Трамп і Путін спілкувалися тет-а-тет дві години 10 хвилин. Після зустрічі пройшли переговори в розширеному складі. Потім відбулася спільна прес-конференція лідерів, на якій вони розповіли, що обговорювали ситуацію в Сирії, Україні, Ірані, а також питання ймовірного втручання РФ в американські вибори і будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

Главу Білого дому за його заяви на прес-конференції з Путіним розкритикували колишній директор ЦРУ Джон Бреннан, сенатор-республіканець Джон Маккейн, а також низка представників як Демократичної, так і Республіканської партій.

19 липня Сандерс заявила, що Трамп домовився про діалог між представниками Ради національної безпеки США і Ради безпеки РФ. За її словами, американський лідер попросив свого радника з нацбезпеки Джона Болтона запросити Путіна у Вашингтон цієї осені. Болтон заявив 25 липня, що глава Білого дому відклав зустріч із президентом РФ через розслідування втручання Росії у вибори у США.

27 липня Путін повідомив, що запросив Трампа до Москви, а також готовий зустрітися з ним у Вашингтоні.