У Білорусі зафіксували першу смерть інфікованого коронавірусом. Помер заслужений артист країни

Віктор Дашкевич помер на 76-му році життя
Фото: kolastheatre.by

У Вітебську помер заслужений артист Республіки Білорусь Віктор Дашкевич, у якого була коронавірусна інфекція COVID-19. Усього від початку епідемії у країні підтвердили 163 випадки інфікування коронавірусом.

У Білорусі зафіксовано першу смерть пацієнта з коронавірусною інфекцією COVID-19. Про це 31 березня повідомило міністерство охорони здоров'я країни.

У чоловіка були численні хронічні захворювання, які обтяжувала коронавірусна інфекція, зазначили у відомстві.

Агентство БелаПАН повідомило, що померлий – заслужений артист Республіки Білорусь Віктор Дашкевич, у якого була COVID-19. 75-річний актор служив у Національному академічному драматичному театрі імені Якуба Коласа у Вітебську.

Усього станом на 31 березня в Білорусі підтвердили 163 випадки інфікування коронавірусом.

Від початку епідемії у країні провели понад 31 тис. тестів на коронавірусну інфекцію, зазначили в міністерстві.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 31 березня на зустрічі з головою Ради Республіки (верхня палата білоруського парламенту) Наталею Кочановою сказав, що наразі Білорусь на піку захворюваності на коронавірус.

"Ми зараз (це мої відчуття, з огляду на цифровий аналіз захворюваності) перебуваємо на піку. Я вже молю Бога, щоб до Великодня цей пік пішов униз", – цитує його пресслужба.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 31 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 809 тис., із них понад 172 тис. одужало, а 39 545 осіб померли.