У Броварах сталася масова перестрілка, Трамп оголосив про розрив відносин із ВООЗ. Головне за день

Головні події дня
Фото: ЕРА / Антон Геращенко / Facebook

"ГОРДОН" подає огляд основних новин п'ятниці, 29 травня.

У Броварах стався збройний конфлікт

Приблизно о 7.00 у Броварах трапилася стрілянина, учасниками якої стало кілька десятків людей. Унаслідок перестрілки поранення дістало троє людей.

За даними поліції, перестрілка сталася через конфлікт між компаніями "Союзавто" і "Євроавтоальянс", які не змогли поділити пасажиропотік. Глава МВС Арсен Аваков зазначив, що учасників сутички за 800 грн на день найняли два автоперевізники, які надають послугу нелегально.

Загальна кількість затриманих осіб, які брали участь у перестрілці, сягнула 28, визначили також ще 39 осіб, повідомили в поліції.

Трамп оголосив про розрив відносин США та ВООЗ

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп оголосив, що США розривають відносини зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Глава Білого дому пояснив це рішення тим, що ВООЗ не вдалося провести "вкрай необхідну реформу". Трамп пообіцяв передати іншим організаціям гроші, передбачені для ВООЗ.

Коронавірус в Україні

Станом на ранок 29 травня в Україні коронавірусну інфекцію підтверджено у 22 811 осіб, із них 679 померли, а 8934 вилікували. Упродовж останньої доби жертвами COVID-19 стали 10 осіб.

Станом на сьогодні до другого етапу пом'якшення карантину не готові чотири регіони: Донецька, Львівська, Рівненська та Чернівецька області, зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

Коронавірус у світі

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих COVID-19 у світі перевищила 5,8 млн, із них більше ніж 2,46 млн вилікували, а майже 363 тис. померло.

У Бразилії, яка розміщується на другому місці у світі за кількістю виявлених випадків коронавірусної інфекції, протягом доби стало на 1156 жертв більше.

У Росії від коронавірусу померли протягом доби 232 людини.

У ЄС схвалили виділення кредиту для України

Європейська комісія схвалила виділення Україні кредиту в розмірі €500 млн у межах четвертої програми макрофінансової допомоги. Кошти надають у вигляді довгострокових позик із низькими відсотками.

Україна повернула кредитний мільярд

Цього самого дня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що напередодні держава повернула $1 млрд зовнішньої позики.

Степанов назвав кількість претендентів на посаду голови НСЗУ

За словами глави МОЗ України Максима Степанова, у конкурсі на посаду голови Національної служби здоров'я зареєструвалися вже 28 осіб.