У Данії виявили останню частину тіла розчленованої журналістки Валль

Валль зникла 10 серпня
Фото: ЕРА

Другу руку, імовірно, шведської журналістки Кім Валль, яку, за даними слідства, убив данський винахідник Петер Мадсен, було скинуто в затоку біля Копенгагена й обтяжено металевим предметом.

Водолази виявили другу руку шведської журналістки Кім Валль, яка спілкувалась із винахідником із Данії Петером Мадсеном на його підводному човні. Про це повідомляє данське видання The Local.

Частину тіла було виявлено в затоці біля Копенгагена. Рука була обтяжена металевим предметом і лежала "в межах 100 метрів" від першої руки, яку водолази виявили раніше. Обидва місця збігаються з маршрутом підводного човна Мадсена.

У поліції Данії вважають, що знайшли всі частини тіла Валль, хоча експертиза ще не довела цього.

Видання зазначає, що виявлені до цього торс, голова і ноги було обтяжено металевими предметами.

Увечері 10 серпня шведська журналістка, фрілансер видань New York Times і The Guardian Кім Валль перебувала на підводному човні "Наутілус". Того дня вона не повернулася додому. У вбивстві запідозрили власника човна, винахідника Петера Мадсена, але він стверджував, що жінка зійшла на берег того ж вечора. 11 серпня підводний човен затонув, його власника врятували. Коли судно підняли, тіла Валль на борту не виявили.

21 серпня Мадсен зізнався в суді, що на його судні стався нещасний випадок, який призвів до загибелі журналістки. Він уточнив, що поховав її тіло в морі.

Того ж дня в районі пошуків журналістки виявили обезголовлений жіночий торс без рук і ніг із прив'язаним металевим тягарем. Як засвідчив аналіз ДНК, це було тіло Валль. Поліція припускає, що субмарину водотоннажністю 40 тонн було затоплено навмисно після того, як почалися пошуки зниклої.

Данський прокурор Якоб Бух-Єпсен заявив, що на жорсткому диску, який, імовірно, належить капітанові підводного човна "Наутілус" Петеру Мадсену, виявили фото і відео, на якому катують, обезголовлюють і спалюють жінок. Мадсен усі обвинувачення заперечує.

7 серпня поліція Копенгагена повідомила, що виявила фрагменти тіла, які належать шведській журналістці Кім Валль, яка загинула в серпні під час плавання на підводному човні "Наутілус".

Мадсен заявляв, що причиною смерті журналістки стало падіння їй на голову важкого люка.