У Демократичній партії США вважають, що Трамп хоче "зробити Америку білою"

Трамп заявив, що жінки повинні повернутися в місця, "із яких вони прийшли"
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп зазначив, що серед жінок, які представляють у Конгресі Демократичну партію, є вихідці з інших країн. Спікерка Палати представників Конгресу США, представниця Демпартії Ненсі Пелосі заявила, що глава Білого дому намагається "зробити Америку білою".

Спікерка Палати представників Конгресу США, представниця Демократичної партії Ненсі Пелосі заявила, що американський президент Дональд Трамп намагається "зробити Америку білою".

Про це вона написала 14 липня у Twitter, коментуючи твіти глави Білого дому про жінок, які представляють Демпартію в Конгресі.

"Коли Дональд Трамп говорить про повернення чотирьох американських конгресменок у свої країни, він підтверджує, що його план "зробити Америку великою знову" завжди був про те, щоб знову зробити Америку білою. Наше різноманіття – це наша сила", – зазначила вона.

Трамп свої твіти написав 14 липня.

"Так цікаво дивитися, як "прогресивні" демократки-конгресвумен, які спочатку прийшли з країн, чиї уряди є повною катастрофою... голосно і злісно розповідали народу Сполучених Штатів, найбільшій і наймогутнішій нації на землі, як буде справлятися наш уряд. Чому б їм не повернутися і не допомогти виправити... заражені злочинністю місця, із яких вони прийшли. Тоді поверніться і покажіть нам, як це зробити", – заявив президент США.

Він також написав, що "Ненсі Пелосі буде дуже рада швидко організувати безкоштовні поїздки".

"Голос Америки" вважає, що Трамп мав на увазі конгресвумен Ільхан Омао, Аяну Преслі, Рашиду Тлейб і Олександрію Окасіо-Кортес. Усі, крім Омао, яка народилася в Сомалі, – уродженки США.