У ДР Конго новий спалах лихоманки Ебола – гендиректор ВООЗ

Гебреєсус повідомив, що у ДРК від вірусу Ебола померло четверо осіб

Фото: EPA

Коронавірусна інфекція COVID-19  не єдина загроза здоров'ю людей, нагадав генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

На заході Демократичної Республіки Конго (ДРК) виявили новий спалах лихоманки Ебола. Про це 1 червня повідомив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Цей спалах є нагадуванням, що COVID-19  не єдина загроза здоров'ю людей", – написав він у Twitter.

"Міністерство охорони здоров'я ДРК виявило шість випадків захворювання, зокрема четверо людей померли", – повідомив глава ВООЗ у наступній публікації.

Як повідомляє Reuters, влада ДРК оголосила про епідемію вірусу Ебола в місті Мбданака, неподалік від кордону ДРК та Республіки Конго. Вірус виявили в чотирьох померлих жителів міста. Лихоманка вже поширилася на сході країни, за 1000 км від Мбданаки. У країні протягом останніх двох років від лихоманки Ебола загинуло понад 2,2 тис. осіб.

3 березня у ДР Конго повідомили, що останнього пацієнта з вірусом Ебола у країні виписали з лікувального центру в місті Бені.

Організація Об'єднаних Націй 5 березня у Twitter опублікувала відео, як місцеві лікарі святкують одужання останньої пацієнтки з Ебола.