Протягом другого дня протестів у Барселоні постраждало 74 людини, 25 було затримано

На мітинги в Барселоні 15 жовтня вийшло приблизно 40 тис. осіб
Фото: ЕРА

По всій Каталонії тривають акції протесту, спричинені рішенням Верховного суду Іспанії, який призначив 12 політикам тривалі тюремні строки за організацію референдуму про незалежність Каталонії.

У Барселоні протягом другого дня протестів проти вироків лідерам Каталонії постраждало 74 людини, 25 мітингувальників було затримано. Про це повідомляє іспанська газета El Pais.

15 жовтня на мітинги у столиці Каталонії вийшло приблизно 40 тис. осіб. Протестувальники кидали в поліцейських каміння і пляшки, намагалися споруджувати барикади й підпалювали сміттєві баки. У відповідь поліцейські застосували палиці і спецзасоби.

Також протестувальники вийшли на вулиці Жирони, Таррагони, Льєйди й Сабаделя.

По всій Каталонії за участь у заворушеннях було заарештовано 25 осіб: трьох у Барселоні, 13 – у Таррагоні, вісьмох у Льєйді й одного – в Сабаделі.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес випустив заяву, в якій засудив насильницький характер протестів і висловив упевненість, що така агресія не є наслідком мирного руху громадян, її координують групи, які "хочуть порушити мир у Каталонії".

14 жовтня в Барселоні почалися акції протесту, спричинені рішенням Верховного суду Іспанії, який призначив 12 політикам тривалі тюремні строки за організацію референдуму про незалежність Каталонії. Багатотисячні мітинги відбулися в центрі міста та в аеропорту. У кількох місцях сталися сутички протестувальників із поліцією. Учасники мітингів вимагають незалежності Каталонії та звільнення засуджених до тюремних строків політиків.

Генконсульство України в Барселоні закликало українців, які перебувають у місті, уникати масових скупчень людей і туристичних локацій, а також попередило про ймовірність скасування рейсів в Україну.