У Франції вилікували всіх хворих на COVID-19 – міністр

Веран говорить, що вилікували останнього хворого
Фото: ЕРА

На території Франції більше немає випадків захворювання на коронавірус, повідомив міністр охорони здоров'я Олів'є Веран.

У Франції вилікували всіх хворих на коронавірусну інфекцію. Про це 24 лютого повідомив міністр охорони здоров'я країни Олів'є Веран, повідомляє телеканал BFMTV.

"На території країни вірус більше не поширюється. Останнього пацієнта, госпіталізованого в Ліоні, вилікували. Він більше не заразний і зміг повернутися додому", – зазначив Веран.

Міністр сказав, що людей, які повертаються з Риму, не перевіряють на коронавірус, оскільки жодного випадку захворювання в італійській столиці не було.

15 лютого у Франції помер 80-річний китайський турист із провінції Хубей.

24 лютого автобус, який прибув із Мілана в Ліон, оточив медичний персонал у масках через підозру на коронавірусну хворобу у водія. Його госпіталізували. Усі пасажири провели в салоні кілька годин, перш ніж їм дозволили вийти. Того ж дня було заблоковано поліцейську ділянку в 13-му окрузі Парижа – троє китайських туристів прийшли в поліцію із заявою про крадіжку, одному з них стало зле.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) із населенням 11 млн людей уперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCoV). 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на початок доби 25 лютого в Китаї жертвами нового коронавірусу стали 2663 людини, хворих 77 658. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за межами материкового Китаю зареєстровано 2069 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію у 29 країнах. За добу – 300 нових випадків. Загальна кількість загиблих становить 23 людини. Тільки протягом останньої доби жертвами вірусу стали шість осіб.

На території України захворілих немає. Коронавірус діагностували у двох українців на борту круїзного судна Diamond Princess, яке стоїть на карантині біля берегів Японії.