У Гані застрелили журналіста, який викривав корупцію в національній федерації футболу

У журналіста стріляли тричі
Фото: pexels.com

Невідомі розстріляли журналіста-розслідувача Ахмеда Хуссейна-Суале, який працював над фільмом про корупцію в ганському футболі. Незабаром після виходу фільму главу Футбольної асоціації Гани Квесі Нянтакї було довічно відлучено від футболу рішенням ФІФА.

Увечері 16 січня невідомі розстріляли в місті Мадіна (Гана) Ахмеда Хуссейна-Суале, який займався журналістськими розслідуваннями. Про це повідомив "Міжнародний інститут преси", який базується у США.

Хуссейн-Суале співпрацював з організацією "Тигрове око", відомою викриттями фактів корупції та порушення прав людини в Африці. Розслідувачі "Тигрового ока" часто застосовують такі методи, як робота під прикриттям і зйомка прихованими камерами.

Улітку 2018 роки спільно з ВВС "Тигрове око" випустила фільм про корупцію у Футбольній асоціації Гани. Одним з авторів картини був Хуссейн-Суале.

Реакцією ФІФА на викриття фактів одержання футбольними чиновниками великих хабарів готівкою стала довічна дискваліфікація голови асоціації Квесі Ньянтак′ї.

Незабаром після виходу фільму його авторам стали надходити численні погрози. Керівник "Тигрового ока" Анас Аремеяв опублікував у Twitter запис, на якому депутат парламенту Гани Кеннеді Агяпонг закликає "надерти вуха, побити" Хуссейна-Суале.

"Я за все заплачу, він поганий хлопець, цей Ахмед", – говорив Агяпонг.

ВВС повідомляє, що Хуссейна-Суале вбили, коли він ішов додому. Кілька людей порівнялося з ним на мотоциклах і відкрило вогонь. Дві кулі влучили у груди журналісту, одна – у шию.