У Грузію пускатимуть тільки туристів із негативним тестом на коронавірус

Грузія відкриє кордони для туристів із 1 липня
Фото: EPA

У Грузію не будуть пускати туристів без негативного ПЛР-тесту на коронавірус, пройденого не раніше ніж за 72 години до прибуття у країну, заявив прем'єр-міністр Георгій Гахарія.

У Грузію, яка збирається з 1 липня відкрити кордони для іноземних туристів, не будуть пускати громадян без довідки про відсутність коронавірусної інфекції. Як повідомляє "Грузія Online", про це 27 травня, виступаючи в парламенті, заявив прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія.

Він зазначив, що "у туриста, який в'їжджає у Грузію, має бути аналіз актуального 72-годинного ПЛР-тесту, інакше його просто не впустять".

"Ми, звісно, створимо можливість пройти швидкі ПЛР-тести й усередині країни, якщо у прибулого не виявиться такого тесту і якщо такі випадки не будуть масовими. Але організовані туристичні групи зможуть в'їхати тільки за умови дотриманні цього правила", – підкреслив Гахарія.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 3 червня у Грузії коронавірусом заразилися 800 осіб, 13 із них померли, 640 одужали.