У Калінінграді спецпризначенці побили редактора газети, яка розповіла про нерухомість глави місцевого Слідкому – ЗМІ

Рудникова доправили в супроводі силовиків до редакції
Фото: rudnikov.com

За інформацією російської "Новой газеты", побитому правоохоронцями редактору калінінградської газети "Новые колеса" Ігорю Рудникову поки не висували обвинувачень. Редакція писала про "розкішну нерухомість" глави Слідкому у Калінінградській області Віктора Леденьова.

У російському Калінінграді правоохоронці побили редактора газети "Новые колеса", депутата обласної думи Ігоря Рудникова. Про це повідомляє російська "Новая газета".

Видання пише, що ввечері 1 листопада Рудникова доправили в супроводі силовиків до редакції, де протягом кількох годин проводили обшуки і допити після штурму спецпризначенців. О 22.30 редактора в непритомному стані відвезли на "швидкій" до лікарні. За словами лікарів і співробітників редакції, Рудникова сильно побили під час затримання.

Із лікарні його знову забрали силовики. За інформацією "Новой газеты", на момент публікації матеріалу (20.00 четверга, 2 листопада) Рудникову ще не висували обвинувачень.

За версією "Вестей", Рудникова затримали під час отримання хабара за відмову публікації в газеті "неправдивих відомостей". За версією співробітників редакції "Новые колеса", мова йде про провокацію. Зазначають, що на сайті "Новых колес" вийшло кілька публікацій, присвячених "розкішній нерухомості, якою володіє" глава Слідкому у Калінінградській області Віктор Леденьов.

За словами помічника Рудникова Юрія Грозмані, редактор "Новых колес" попереджав про можливу провокацію. За його інформацією, засновник видання Світлана Березовська мала отримати якісь документи, пов'язані із замахом на редактора півтора року тому. Але замість документів у пакеті виявилися мічені доларові купюри. Після зустрічі Березовську затримали.