У Киргизстані заарештували телеканал, що належить узятому під варту експрезиденту Атамбаєву

Телеканал "Апрель" належить експрезиденту
Фото: Телеканал "Апрель" / Twitter

Після арешту колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва 9 квітня киргизькі силовики прийшли на телеканал "Апрель", що йому належить.

У Киргизстані заарештували телеканал "Апрель", який належить колишньому президенту країни Алмазбеку Атамбаєву, взятому під варту 8 серпня. Про це повідомили у Twitter телеканала 9 серпня.

У прямому ефірі співробітники "Апреля", який транслюють у соціальних мережах, повідомили, що до них прибули силовики з метою заарештувати всю будівлю.

Увечері 7 серпня спецпризначенці Держкомітету нацбезпеки Киргизстану двічі штурмували резиденцію Атамбаєва, збираючись затримати його і примусово доправити на допит у справі про корупцію.

Прихильники експрезидента не дозволили спецпризначенцям захопити його. Уночі силовики покинули резиденцію.

Президент країни Сооронбай Жеенбеков заявив, що Атамбаєву оголосять підозру у зв'язку з подіями, що відбулися 7 серпня біля його резиденції.

Удень 8 серпня спецпризначенці знову почали штурмувати резиденцію, Атамбаєв добровільно здався владі. Суд заарештував його до 26 серпня.

Під час штурмів постраждало 98 людей, одна загинула.

Видання "Клооп" повідомляло, що після затримання Атамбаєва на мітинги вийшло приблизно 2 тис. людей, вони вимагали відставки Жеенбекова.

Атамбаєв пішов із посади президента Киргизстану в грудні 2017 року. Новим главою держави було обрано Жеенбекова, у якого виник конфлікт із попередником. На тлі цієї сварки Атамбаєв позбувся статусу експрезидента і недоторканності.