У Китаї вперше сфотографували панду-альбіноса

Панди живуть у гірських регіонах Центрального Китаю
Фото: ЕРА

У білосніжної панди, яку в середині квітня сфотографували в заповіднику на півдні Китаю, зовсім немає плям. На думку вчених, тварині до двох років.

Фотокамера в Національному природному заповіднику Волонг у Китаї зафіксувала рідкісну білосніжну панду, коли вона перетинала ліс. Про це 25 травня повідомило інформаційне агентство китайського уряду "Сіньхуа".

На фото видно, що у панди немає плям на тілі, а очі здаються червоними. Знімок зробили в середині квітня на висоті 2 тис. метрів.

Дослідник із Пекінського університету Лі Шен уважає, що панді від одного до двох років, її стать визначити не вдалося, пише South China Morning Post. На думку вченого, це перша панда-альбінос, яку вдалося сфотографувати в дикій природі.

"Сіньхуа" зазначає, що раніше в горах Циньлін зустрічали повністю коричневих панд. Учені вважають, що такий колір шерсті пов'язаний із генетичною мутацією.

Панди живуть у гірських регіонах Центрального Китаю. Вуха, лапи і плечі тварини вкриті чорною шерстю, інші частини тіла білі. Учені припускають, що таке забарвлення забезпечує панді маскування на тінистому снігу і скелях.