У китайській провінції Хубей скрізь, окрім Уханя, поновили авіасполучення

Хубей поновлює авіасполучення
Фото: ЕРА

У січні влада КНР закрила всі аеропорти в провінції Хубей, де стався спалах коронавірусної інфекції. Після часткового зняття карантину 29 березня перші авіапасажири вилетіли з аеропорту "Ічан".

29 березня поновили роботу всі аеропорти китайської провінції Хубей, окрім аеропорту "Тяньхе" в Ухані. Про це повідомило агентство Xinhua.

Відправляють і приймають усі планові внутрішні пасажирські і вантажні рейси.

Перший після часткового зняття карантину рейс із 64 пасажирами вилетів рано-вранці з аеропорту Ічана до Фучжоу.

Напередодні поновлення польотів в аеропорту було проведено комплексну дезінфекцію та підготовлено персонал для боротьби з епідеміями. Встановлено тепловізійне обладнання для перевірки температури пасажирів у терміналах відправлення та прибуття, зазначає агентство.

13 міст у провінції Хубей, центром якої є Ухань, було фактично заблоковано після спалаху коронавірусної інфекції. 25 березня обмеження почали знімати.

27 березня Лю Донжу, заступник голови комісії з охорони здоров'я провінції Хубей, заявив, що ризик поширення COVID-19 у регіоні знизився з "високого" до "середнього".

Суворий карантин зберігається в Ухані, але і там із 28 березня почав функціонувати метрополітен.

28 березня у провінції Хубей знову, як і протягом усього тижня, влада не зареєструвала жодного нового випадку коронавірусу, інформував Національний комітет з охорони здоров'я КНР.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Ухані, де проживає більше ніж 11 млн осіб.