У конгресменів-республіканців стріляв бізнесмен, який критикував Трампа

Ходжкінсона обвинувачували в домашньому насильстві із застосуванням зброї
Фото: EPA

Замах на лідера республіканської більшості в Палаті представників Конгресу Стіва Скаліза здійснив 66-річний бізнесмен Джеймс Ходжкінсон, який під час президентської кампанії критикував Дональда Трампа в соціальних мережах.

Чоловіком, який відкрив вогонь по конгресменах-республіканцях на бейсбольному полі під Вашингтоном, виявився 66-річний бізнесмен Джеймс Ходжкінсон. Він помер від вогнепальних поранень, які дістав під час затримання, передає CBS News.

Смерть нападника на своєму сайті підтвердило і Федеральне бюро розслідувань.

Під час президентської кампанії Ходжкінсон критикував Трампа в соціальних мережах, а також співпрацював зі штабом члена Демократичної партії Берні Сандерса, який відомий своїми лівими поглядами.

Повідомляють, що Ходжкінсон володів компанією, яка займалася ремонтом приміщень. Термін дії ліцензії на здійснення цієї діяльності закінчився у 2016 році.

За інформацією Chicago Tribune, у 2006 році йому висували обвинувачення в домашньому насильстві із застосуванням зброї, а останнім часом його сусід скаржився поліції, що Ходжкінсон у дворі стріляв із гвинтівки по деревах.

14 червня чоловік із напівавтоматичної гвинтівки відкрив стрілянину під час бейсбольного тренування аматорської команди конгресменів-республіканців біля парку при стадіоні Юджина Сімпсона в Александрії, штат Вірджинія.

Поранення в ногу дістав лідер республіканської більшості в Палаті представників Конгресу Стів Скаліз, окрім нього госпіталізували ще трьох людей.