У Кремлі заявили, що Путін і Трамп у Парижі лише коротко поспілкуються під час робочого ланчу в Єлисейському палаці

Востаннє Трамп і Путін зустрічалися 16 липня у Гельсінкі
Фото: ЕРА

Від проведення 11 листопада у Парижі переговорів між президентом РФ Володимиром Путіним і його американським колегою Дональдом Трампом вирішили відмовитися, оскільки французька сторона побоювалася, що це відверне увагу від святкування 100-річчя закінчення Першої світової війни, сказав помічник глави Кремля Юрій Ушаков.

Президент РФ Володимир Путін і його американський колега Дональд Трамп 11 листопада у Парижі лише коротко поспілкуються "на ногах" під час робочого ланчу в Єлисейському палаці, повідомляє ТАСС із посиланням на помічника глави Кремля Юрія Ушакова.

За його словами, від проведення повноцінних переговорів відмовилися, оскільки французька сторона висловила побоювання, що це відверне увагу від святкування 100-річчя закінчення Першої світової війни.

У зв'язку з цим сторони домовилися провести зустріч на полях саміту G20 у Буенос-Айресі. За словами Ушакова, Москва погоджує із Вашингтоном час і дату. Передбачають, що у переговорах братимуть участь і представники делегацій двох країн, додав помічник глави російського президента.

5 листопада Трамп заявив, що не думає, ніби Париж стане вдалим місцем для переговорів із Путіним. Речник Кремля Дмитро Пєсков зазначив, що американський та російський президенти у Франції "зможуть перетнутися".

6 листопада видання "Коммерсантъ" із посиланням на дипломатичне джерело повідомило, що повноформатний саміт президентів Росії та США Володимира Путіна і Дональда Трампа в Парижі 11 листопада не відбудеться на прохання президента Франції Еммануеля Макрона. За словами співрозмовника, "все виявилося банально": Макрон попросив Москву і Вашингтон не проводити повноформатних переговорів лідерів двох країн, щоб вони "не затьмарили підготовлених Єлисейським палацом заходів", присвячених сторіччю із дня закінчення Першої світової війни.

Востаннє Путін і Трамп зустрічалися 16 липня в Гельсінкі. Їхні переговори тривали 2 години 10 хвилин.