У Лос-Анджелесі поліцейський збрехав, що по ньому стріляли. Поліція провела спецоперацію із застосуванням гелікоптера в пошуках вигаданого снайпера

Поліція Лос-Анджелеса серйозно поставилася до повідомлення колеги
Фото: ЕРА (архів)

21-річний помічник шерифа Анхель Рейноса прорізав у сорочці дірку нібито від кулі і вигадав історію про снайпера. Поліцейські шукали "зловмисника", поки їх колега не зізнався у брехні.

Поліцейський департамент Лос-Анджелеса 24 серпня оголосив про звільнення 21-річного помічника шерифа округу Ланкастер Анхеля Рейноси, який сфабрикував інцидент із замахом на нього. Про це повідомляє телеканал Fox 11.

21 серпня Рейноса заявив колегам, що в нього стріляли, для переконливості показавши дірку у форменій сорочці нібито від кулі. Він вказав на будівлю, у якій, за його словами, перебував снайпер.

Поліція оточила район, у спецоперації з пошуку "снайпера" брали участь вертоліт і бронеавтомобілі. У підозрілому житловому будинку обшукали всі квартири. Прилеглу школу закрили з міркувань безпеки.

Водночас жоден місцевий житель не чув пострілів.

Слідчі допитали Рейносу, і той зізнався, що вигадав усю історію, а дірку в сорочці зробив ножем.

Лідер правозахисної організації Наджі Алі закликав заарештувати поліцейського. За його словами, фантазії Рейноси призвели до витрачання величезних коштів платників податків, великий житловий комплекс було тривалий час заблоковано, а кількох мешканців безпідставно затримали під час поліцейського рейду.