У Малаві почали тестувати першу у світі вакцину від малярії – ВООЗ

Щорічно в Африці від малярії помирає 250 тис. дітей

Фото: ЕРА

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що африканська країна Малаві стала першою з трьох держав, де будуть впроваджувати пілотну програму вакцинації дітей від малярії. Імунізацію також планують почати в Кенії та Гані.

У Малаві (країна на півдні Африки) сьогодні, 23 квітня, розпочали виконання пілотної програми вакцинації проти малярії. Про це повідомила прес-служба Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Малаві стала першою з трьох країн, де будуть тестувати першу у світі вакцину RTS,S проти малярії. Прищеплювати будуть дітей віком до двох років. Протягом найближчих тижнів програму імунізації почнуть впроваджувати в Кенії та Гані, ідеться в релізі ВООЗ.

Клінічні дослідження засвідчили, що RTS,S є першою і поки єдиною вакциною, яка здатна скоротити захворюваність на малярію серед дітей – RTS,S запобігла захворюванню в 40% випадків, зокрема небезпечній для життя формі хвороби.

Малярія – це небезпечне для життя захворювання, яке викликають паразити,  воно передається людям унаслідок укусів інфікованих самок комарів виду Anopheles. Вона піддається профілактиці та лікуванню, ідеться в інформаційному бюлетені ВООЗ.

Повідомляють, що кожні дві хвилини у світі від малярії помирає одна дитина. Щорічно від цієї хвороби гине 435 тис. людей, переважно дітей. В Африці від малярії щороку помирає 250 тис. дітей.