У Москві на COVID-19 захворів головлікар Боткінської лікарні

Шабунін каже, що спілкується з колегами тільки за допомогою відеоконференцій
Фото: wikimedia.org

Головний лікар московської міської клінічної лікарні імені Боткіна і брат телеведучої "Первого канала" Олени Малишевої Олексій Шабунін самоізолювався у своєму кабінеті після виявлення в нього коронавірусної інфекції.

Головний лікар московської міської клінічної лікарні імені Боткіна Олексій Шабунін заразився коронавірусом. Про це повідомляє ТАСС.

Медик розповів, що здав тести під час перших симптомів нездужання. Після того, як одержав позитивний результат, він самоізолювався в кабінеті.

Шабунін розповів, що лікарня і далі надає екстрену медичну допомогу, а також допомогу онкологічним, гематологічним хворим і хворим із COVID-19.

Головлікар додав, що спілкується з колегами тільки за допомогою відеоконференцій.

Шабунін – доктор медичних наук, професор, член-кореспондент Російської академії наук, заслужений лікар Москви й Росії. Він – брат телеведучої "Первого канала" Олени Малишевої.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 4,1 млн осіб, із них понад 286 тис. померло, 1,45 млн одужали.

У Росії виявлено 232 243 хворих, 2116 осіб померли, 43 512 – одужали, повідомляє сайт "Стопкоронавирус РФ".