У Москві та Підмосков'ї ввели пропускний режим через коронавірус

Наявність перепустки з 15 квітня буде обов'язковою для пересування на будь-якому виді транспорту в Москві
Фото: EPA

Перепустки для будь-якого пересування транспортом у Москві та Московській області стануть обов'язковими з 15 квітня.

У Москві та Московській області з 15 квітня для пересування транспортом буде потрібна цифрова перепустка. Про це повідомляють на сайті мера російської столиці Сергія Собяніна.

"Сьогодні я підписав указ, згідно з яким для поїздок по Москві та Московській області на особистому і громадському транспорті вводять спеціальні цифрові перепустки. Почати оформлення цифрових перепусток можна буде з 13 квітня. З 15 квітня їх наявність для поїздок стане обов'язковою. Ходити пішки поки можна без перепусток, але при цьому суворо дотримуючись встановлених правил і обмежень", – йдеться в заяві Собяніна.

Перепустка буде потрібна для поїздок на будь-якому виді особистого і громадського транспорту.

Перепустки на необмежену кількість поїздок строком до 30 квітня, за словами Собяніна, видадуть працівникам підприємств, що продовжують роботу в умовах карантину.

Крім того, один раз на день можна буде отримати перепустку для поїздки в медичний заклад. Ще двічі на тиждень жителі Москви та області зможуть отримати перепустку для поїздки з особистою метою (наприклад, у магазин чи на дачу).

Як зазначає "Медуза", у деяких регіонах Росії подібні обмеження запровадили ще раніше.

У Росії протягом останньої доби зареєстрували 1667 нових випадків зараження коронавірусом, повідомляє "Стоп_коронавирус.рф".

Загальна кількість підтверджених випадків захворювання перевищила 13,5 тис., приблизно половина з них – у Москві. Протягом доби в країні померло 12 пацієнтів із коронавірусом, кількість жертв у РФ сягнула 106.