У МВС Болгарії вважають, що журналістка Маринова стала випадковою жертвою

У МВС не відкидають, що в убивці Вікторії Маринової був особистий мотив
Фото: ЕРА

Журналістку Вікторію Маринову, імовірно, вбила "людина із психічними відхиленнями і вираженим сексуальним потягом", повідомив міністр внутрішніх справ Болгарії Младен Маринов.

Убивство 30-річної журналістки і телеведучої болгарського регіонального каналу TVN Вікторії Маринової, найімовірніше, сталося внаслідок випадкового нападу. Про це 8 жовтня повідомив міністр внутрішніх справ Болгарії Младен Маринов (тезка загиблої), повідомляє болгарське інформаційне агентство "Фокус".

"В Інституті психології працюють команди з кримінальної психології. Вони були присутні під час усіх слідчих дій, щоб скласти психологічний профіль злочинця. Ми працюємо над версією випадкового нападу людини з психічними відхиленнями і вираженим сексуальним потягом, але не відкидаємо версії запланованої дії такої людини або особистого мотиву", – розповів він.

Міністр зазначив, що неподалік від місця злочину розташований психіатричний заклад, який силовики перевірять на наявність імовірних підозрюваних.

Тіло Маринової виявили 6 жовтня в зеленій зоні поблизу Дунаю в болгарському місті Русе. Її речі лежали за кілька метрів від тіла, а неподалік стояв припаркований автомобіль. У поліції повідомляли, що вона померла від ударів по голові і задушення.

Правоохоронці розглядають різні версії вбивства, зокрема професійну діяльність Маринової.

Міністр внутрішніх справ Болгарії Младен Маринов заявив, що перед убивством Маринову зґвалтували.

Журналістка кілька місяців тому почала вести програму журналістських розслідувань "Детектор". Останній випуск програми було присвячено ймовірній нецільовій витраті коштів Європейського союзу приватними компаніями.

7 жовтня в ОБСЄ закликали якомога швидше розслідувати вбивство Маринової і встановити, чи пов'язане воно з її професійною діяльністю.