У NASA заявили про завершення роботи телескопа Kepler

Телескоп Kepler запустили у космос 2009 року
Фото: nasa.gov

У космічного телескопа Kepler, який шукав планети за межами Сонячної системи, за дев'ять років після початку роботи закінчилося паливо.

Космічний телескоп Kepler, який було запущено із Землі 2009 року для пошуку планет за межами Сонячної системи, припинив свою роботу. Про це повідомили у Національному аерокосмічному агентстві США (NASA) 30 жовтня.

У Kepler закінчилося паливо.

"Kepler перевершив усі наші очікування й відкрив шлях для нових досліджень і пошуку життя у Сонячній системі та поза її межами. Він не тільки показав нам, як багато планет є. Він відкрив нове величезне поле досліджень. Його відкриття дали змогу побачити в новому світлі місце людства у Всесвіті і показали нові загадки й можливості серед зірок", – заявив представник NASA.

Kepler – астрономічний супутник NASA, оснащений надчутливим фотометром, спеціально призначеним для пошуку землеподібних екзопланет (планет за межами Сонячної системи).

Телескоп Kepler запустили у космос 2009 року. Завдяки його даним ученим вдалося довести наявність понад 1 тис. екзопланет.