У Нідерландах через пандемію коронавірусу знищують урожай тюльпанів

Нідерланди – це 35% світового експорту квітів загальною вартістю €6,2 млрд на рік
Фото: ЕРА

Багатомільярдна квіткова галузь Нідерландів зазнає значних втрат через зниження попиту у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Через епідемію коронавірусу фермери в Нідерландах змушені знищувати вирощені тюльпани. Про це йдеться в сюжеті AFP 21 березня.

Мільйони квітів знищать через низький попит.

Представник компанії Royal FloraHolland заявив, що така криза в галузі сталася вперше протягом останніх ста років. За його словами, обіг квіткового бізнесу цього року зменшився на 80%.

Збирання врожаю тюльпанів триває в Нідерландах із січня до травня. У галузі квітникарства Нідерландів зайнято приблизно 150 тис. осіб. Вони забезпечують орієнтовно 35% світового експорту квітів загальною вартістю €6,2 млрд на рік.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 27 березня загальна кількість інфікованих у світі перевищила 551 тис. осіб, із них 24 906 – померли, понад 127 тис. – одужало. У Великобританії налічують 11 816 інфікованих, серед них – принц Уельський Чарльз.