У Німеччині автомобіль врізався в літак, на якому прилетіла Меркель – ЗМІ

Літак постраждав, коли Меркель покинула його
Фото: ЕРА (архів)

Замість постраждалого від зіткнення з автомобілем літака Bombardier Global 5000 для доправлення канцлера Німеччини Ангели Меркель у Берлін планували використати інший урядовий борт, зазначає джерело Deutsche Welle.

13 травня в аеропорту німецького міста Дортмунд у літак Bombardier Global 5000, на якому прилетіла канцлер Німеччини Ангела Меркель, врізався автомобіль. Про це з посиланням на джерело у військово-повітряних силах Німеччини повідомляє Deutsche Welle.

Співрозмовник каналу розповів, що зіткнення сталося, коли Меркель покинула літальний апарат, прямуючи до університету в сусідньому місті Вупперталь.

Про серйозність пошкоджень літака інформації не було, але джерело Deutsche Welle зазначило, що для повернення канцлера в Берлін мали використати інший літак із повітряного флоту німецького уряду.

Інциденти з літаками Меркель вже траплялися раніше. У листопаді 2018 року літак Airbus A340, на борту якого перебувала канцлер, здійснив вимушене приземлення в німецькому Кельні дорогою на саміт G20 в Аргентину.