У Пентагоні заявили, що Європа має самостійно будувати об'єкти, фінансування яких Штати припинили через спорудження стіни на мексиканському кордоні

Еспер закликав Європу збільшити витрати на військове будівництво
Фото: ЕРА

3 вересня стало відомо, що міністр оборони США Марк Еспер схвалив рішення зупинити зведення 127 військових об'єктів на території Штатів і за кордоном, щоб спрямувати $3,6 млрд на будівництво стіни. Під час візиту в Лондон глава Пентагону запропонував європейським державам передбачити в бюджетах витрати на спорудження цих об'єктів.

Європейські країни, яких стосувалося скорочення витрат американської оборонної програми через необхідність зведення стіни на кордоні США і Мексики, могли б передбачити у своїх бюджетах будівництво запланованих об'єктів власним коштом. Про це 6 вересня заявив журналістам у Лондоні міністр оборони Сполучених Штатів Марк Еспер, повідомляє Reuters.

За його словами, якщо в Європі дійсно занепокоєні відмовою від фінансування будівництва низки об'єктів, то, можливо, "слід розглянути варіант виконання цих проєктів замість нас" заради створення необхідної інфраструктури на континенті.

США, зокрема, відкликали $21,6 млн, які мали піти на фінансування портового об'єкта в Іспанії, і $59 млн, які передбачали для дітей військовослужбовців у Німеччині та Великобританії.

Загалом Еспер 3 вересня схвалив рішення зупинити зведення 127 військових об'єктів на території США й у 20 країнах за кордоном, щоб спрямувати $3,6 млрд на будівництво 280 км стіни на кордоні США і Мексики.

Демократична партія США розкритикувала дії адміністрації президента Дональда Трампа, стверджуючи, що такі заходи послаблюють безпеку країни.