У Південній Кореї понад 200 тис. людей перевірять на коронавірус

У Південній Кореї від коронавірусної інфекції померло 11 осіб
Фото: pixabay.com

Приблизно 60% випадків зараження коронавірусною інфекцією в Південній Кореї припадає на послідовників релігійної організації "Церква Ісуса Сінчхонджі". Влада має намір перевірити всіх її членів.

Влада Південної Кореї має намір перевірити послідовників релігійної організації "Церква Ісуса Сінчхонджі" (приблизно 215 тис. осіб) на коронавірусну інфекцію, повідомило південнокорейське агентство Yonhap 25 лютого.

Як зазначає агентство, приблизно 60% усіх підтверджених випадків зараження в Південній Кореї припадає на членів релігійної організації. Сьогодні стало відомо, що "Церква" погодилася надати списки й контакти всіх своїх послідовників для проведення аналізів після того, як уряд пригрозив заборонити діяльність організації.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському Ухані вперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCoV). 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на початок доби 25 лютого в Китаї жертвами нового коронавірусу стали 2663 людини, хворих 77 658. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за межами материкового Китаю зареєстровано 2069 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію у 29 країнах.

Майже половина всіх зареєстрованих випадків за межами Китаю припадає на Південну Корею. Наразі в Кореї коронавірусну інфекцію діагностували у 977 осіб, 11 пацієнтів померли.