У Польщі хочуть обмежити діяльність іноземних ЗМІ

На початку липня польський президент Анджей Дуда заявляв, що Німеччина через ЗМІ намагається вплинути на вибори в Польщі
Фото: depositphotos.com

У керівній польській партії "Право і справедливість" вважають, що іноземні ЗМІ втручаються у справи Польщі.

Польща планує виробити правила, що обмежують концентрацію іноземних засобів масової інформації. Про це заявив голова керівної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський, зазначає Reuters.

"Право і справедливість" давно заявляє, що іноземні ЗМІ втручалися у справи Польщі і що необхідно посилити позиції польських медіа.

Качинський зазначив, що реформу щодо медіа планують провести до закінчення строку нинішнього Сейму, вибори до якого заплановано на 2023 рік.

Водночас у партії поскаржилися, що будь-який новий закон має відповідати правилам ЄС, що може перешкодити політичній меті суттєво знизити вплив іноземних компаній, таких як телекомпанія Discovery, якій належить польський телеканал TVN.

На початку липня польський президент Анджей Дуда заявляв, що Німеччина через ЗМІ концерну Axel Springer намагається вплинути на вибори в Польщі, пише Gazeta.pl. Під час візиту в місто Болеславець Дуда, зокрема, згадав публікацію в німецькій газеті Die Welt, у якій варшавський кореспондент повідомив, що конкурент Дуди і мер Варшави Рафал Тшасковський буде кращим президентом для Німеччини, бо він проти того, щоб Польща брала репарації у німців.

8 липня міністерство закордонних справ Польщі викликало тимчасового повіреного у справах Німеччини у зв'язку з імовірним втручанням німецької сторони у президентські вибори.