У РФ четверту добу кількість нових випадків зараження коронавірусом перевищує 10 тис.

РФ входить до переліку із семи країн із найбільшою кількістю інфікованих коронавірусом
Фото: EPA

Станом на 6 травня коронавірус підтверджено майже у 166 тис. жителів Росії, з яких 1537 померли, повідомило міністерство охорони здоров'я країни.

Протягом останньої доби в РФ коронавірус було підтверджено ще в 10 559 осіб, повідомив 6 травня в Telegram оперативний штаб міністерства охорони здоров'я РФ.

Отже, четверту добу в Росії фіксують понад 10 тис. нових випадків інфікування. Найбільший добовий приріст було зареєстровано 3 травня – 10 633 хворих.

Загальна кількість інфікованих у країні сягнула 165 929 осіб. Від коронавірусу в РФ померло 1537 людей (+86 протягом останньої доби), а 21 327 хворих уже одужали (+1462 протягом доби).

За даними МОЗ РФ, від початку спалаху епідемії у країні провели понад 4,6 млн тестів на коронавірус.

Російська влада враховує у статистиці інформацію з окупованого українського Криму. За її даними, на півострові зареєстровано 128 випадків зараження.

6 травня російські ЗМІ, зокрема агентство ТАСС, повідомили, що РФ обійшла Німеччину й опинилася на п'ятому місці у світі за кількістю офіційно підтверджених випадків зараження коронавірусом. Але за інформацією американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує кількість інфікованих у світі в режимі онлайн, РФ залишається на сьомому місці після США, Іспанії, Італії, Великобританії, Франції та Німеччини.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За інформацією Університету Гопкінса, кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 3,6 млн осіб, із них понад 1,2 млн одужало, а 257 тис. померли.