У Росії BBC, "Радио Свобода" і "Медузу" перевіряють на пропаганду наркотиків

Три великі медіахолдинга у РФ перевіряють на пропаганду наркотиків
Фото: pixabay.com

Голова комісії Держдуми РФ із розслідування фактів іноземного втручання у внутрішні справи РФ Василь Піскарьов вважає, що ці три ЗМІ "проводять діяльність із легалізації наркоспоживання" в Росії.

Міністерство внутрішніх справ Росії перевіряє матеріали BBC, "Радио Свобода" і "Медузи" стосовно пропаганди наркотиків і залучення в незаконний обіг заборонених речовин. Про це повідомив начальник антинаркотичного главку МВС РФ Андрій Храпов, пише 13 лютого "Інтерфакс".

Агентство зазначило, що раніше голова комісії Держдуми РФ із розслідування фактів іноземного втручання у внутрішні справи РФ Василь Піскарьов назвав ці три ЗМІ серед іноземних організацій, які "проводять діяльність із легалізації наркоспоживання" в Росії.

"Приблизно 10 НУО (неурядові організації. – "ГОРДОН"), які визнано небажаними у РФ, із-за кордону проводить діяльність із легалізації наркоспоживання", – сказав Піскарьов.

Він назвав серед цих організацій Національний фонд підтримки демократії, Міжнародний республіканський інститут, Національний демократичний інститут, Атлантичну раду, фонд "Відкрите суспільство" (усі – США), "Відкрита Росія" (Англія), "Людина в біді" (Чехія).

У цьому переліку також три найбільші медіахолдинги – "Медуза" (Латвія), BBC (Великобританія), "Радио Свобода" (США), наголосив Піскарьов.

Він вирішив, що діяльність цих організацій є неприпустимою, оскільки, за його словами, вони схиляють до масових заворушень із метою боротьби за легалізацію наркотиків, публікують матеріали про способи уникнення відповідальності за легалізацію наркотиків, а також пропагують лікування наркозалежності метадоном.

Піскарьов уточнив, що, зокрема, "Радио Свобода" і "Медуза" активно висвітлюють неузгоджені акції за декриміналізацію споживання наркотиків, і навів як приклад матеріали про так званий конопляний марш у Санкт-Петербурзі, повідомляє пресслужба Держдуми.

"Медуза" зазначила, що жодних повідомлень про перевірку до редакції не надходило, і додала, що на сайті видання вийшло дві новини про конопляний марш у 2018 році: про те, що влада Санкт-Петербурга погодила проведення маршу, і про те, що організатор скасував акцію. "Радио Свобода" і "Русская служба BBC" поки не коментували заяв Храпова та Піскарьова.