У Росії двоє чоловіків заради шашлику в зоопарку вбили птахів, занесених до Червоної книги

Загибель птахів настала внаслідок перелому кісток черепа та шийних хребців
Фото: 55.мвд.рф

Двоє чоловіків у Росії, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, проникли на територію зоопарку та вбили рідкісних птахів.

У Росії в сільському зоопарку в селищі Большерєчьє Омської області двоє чоловіків убили кучерявого пелікана, даурського журавля та цесарку звичайну, повідомили у прес-службі обласного Управління міністерства внутрішніх справ РФ.

"Установлено, що зловмисники проникли до вольєрів у нічний час, збивши навісні замки. Від їхніх жорстоких дій постраждали кучерявий пелікан, даурський журавель і цесарка звичайна. Із місця події експертом-криміналістом вилучені навісний замок, молоток, пір'я птахів та інші сліди, які підлягають дослідженню", – ідеться в повідомленні.

Згідно з актом розтину головного ветеринарного лікаря зоопарку, загибель птахів настала від перелому кісток черепа та шийних хребців.

"До злочину причетні двоє мешканців Большерєчьєнського району 20 та 22 років, які раніше притягалися до кримінальної відповідальності", – повідомили російські правоохоронці.

Порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 245 Кримінального кодексу РФ "жорстоке поводження з тваринами". Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до двох років. Кримінальну справу також порушили за статтею "крадіжка".

Як розповіли поліцейські ТАСС, чоловіки проникли до зоопарку у стані алкогольного сп'яніння з метою попоїсти шашлику. Спочатку вони хотіли спіймати лань, що їм не вдалося, потім проникли до вольєра з птахами.

Кучерявий пелікан і даурський журавель занесені до Червоної книги.