У Росії погодились на кандидатуру Гантсмана на пост посла США в РФ

Гантсман завжди займав жорстку позицію щодо Росії
Фото: ЕРА

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков назвав Джона Гантсмана "високим професіоналом" і зазначив, що зовнішньополітичне відомство Росії дало свою згоду на його кандидатуру як посла США.

Росія погодилася на запропоновану США кандидатуру Джона Гантсмана на посаду посла Сполучених Штатів у РФ. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков в ефірі передачі "60 минут" на телеканалі "Россия 24".

Рябков назвав Гантсмана "високим професіоналом" і "людиною, яка має тверді переконання".

Сьогодні президент США Дональд Трамп висунув дипломата Гантсмана на посаду посла в Росії

Зазначають, що Гантсман зробив "визначну кар'єру як політик, дипломат і бізнесмен". Він завжди займав жорстку позицію щодо Росії.

57-річний Гантсман у 1992–1993 роках обіймав посаду посла США в Сінгапурі, у 2005–2009 роках був губернатором штату Юта, у 2009–2011 роках – американським послом у Китаї.

У різний час входив до ради директорів компаній Chevron, Caterpillar, Ford і Hilton. Є сином мільярдера і власника корпорації з виробництва хімічної продукції Huntsman.

Планував брати участь у президентських виборах 2012 року як кандидат від Республіканської партії, однак у підсумку підтримав кандидатуру Мітта Ромні.

Зараз Гантсман очолює аналітичний центр Atlantic Council і фонд із боротьби з раком. Одружений, виховує сімох дітей.

Кандидатуру нового посла в Росії має затвердити Сенат США. У разі позитивного рішення сенаторів Гантсман замінить нинішнього посла в РФ Джона Теффта, повноваження якого закінчуються восени.