У Росії ввели вакцину від коронавірусу 18 добровольцям

Випробування вакцини проводять у двох московських медустановах
Фото: depositphotos.com

Учасників тестування коронавірусної вакцини у РФ розділили на дві групи та ввели різні компоненти експериментальної вакцини. У міноборони зазначили, що жодних скарг, побічних реакцій і ускладнень зафіксовано не було.

У Росії першим 18 добровольцям ввели російську вакцину від коронавірусу, яку розробило міністерство оборони РФ спільно з Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені академіка Гамалії. Про це повідомляє видання Lenta.ru із посиланням на пресслужбу відомства.

Учасників тестування розділили на дві групи по дев'ять осіб. Їм ввели різні компоненти вакцини. У міноборони зазначили, що жодних скарг, а також побічних реакцій і ускладнень зафіксовано не було.

Видання пише, що в міністерстві охорони здоров'я країни на 19 червня анонсували вакцинацію перших російських добровольців. Після цього учасників дослідження покладуть у стаціонар на 28 днів під нагляд лікарів.

У дослідженні беруть участь дві форми вакцини – рідинна і порошкова.

Випробування вакцини проводять у двох московських медустановах: у Головному військовому клінічному госпіталі імені академіка Бурденка, і в Першому Московському державному медичному університеті імені Сєченова.

11 червня видання The Wall Street Journal пише, що російські вчені поспішають дати відповідь на вимогу президента Володимира Путіна розробити вакцину проти коронавірусу до осені; у країні досліджують 10 експериментальних вакцин. Один із препаратів тестують на військових.

16 червня стало відомо, що російське МОЗ дозволило випробування вакцини від коронавірусу на людях.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У ВООЗ вважають, що коронавірус буде серйозною загрозою, поки не винайдуть вакцини. На думку глави Європейського агентства лікарських засобів Марко Кавалері, у кращому випадку вакцина буде готовою наступного року. 15 травня американський президент Дональд Трамп припустив, що вакцину від коронавірусу можуть створити й випробувати до кінця 2020 року.