У російському місті Стерлітамак ялинку для дитячого містечка зрубали на кладовищі

Спиляну на могилі архітектора ялинку встановлювати не стали
Фото: proural.info

За словами жителів російського Стерлітамака, ялинку спиляли біля могили заслуженого архітектора міста Юрія Подрядова.

У російському місті Стерлітамак головну новорічну ялинку мікрорайону Будмаш привезли з місцевого кладовища. Про це повідомляє місцеве видання "Уральская независимая газета" з посиланням на жителів міста.

Один із читачів видання розповів, що дерево спиляли біля могили заслуженого архітектора Стерлітамака Юрія Подрядова.

"На старому цвинтарі вздовж Стерлібашевського тракту взимку народу майже немає. Яке ж було здивування людей, коли вони побачили спочатку робочих, які щось робили поруч із могилою, а потім і вантажівку для перевезення ялинки. Коли їх запитали, навіщо вони її спиляти і куди везуть, один із них з усмішкою сказав, що на Новий рік. Уже потім з'ясувалося, що її доправили в мікрорайон Будмаш. Мабуть, людська дурість настільки сильна, що до лісу робітники просто полінувалися доїхати", – розповів співрозмовник.

Зазначають, що ялинку з кладовища встановлювати не стали, а в льодовому містечку із запізненням на кілька днів встановили нову.

"Зареєстровано повідомлення про самовільне вирубування ялини на території міського кладовища. Поліція встановлює осіб, причетних до цієї події. Після перевірки буде розв′язано питання про притягнення їх до встановленої законом відповідальності", – повідомили виданню у прес-службі управління МВС РФ у місті.