У Роттердамі затримали підозрюваного в підготовці теракту на рок-концерті

Підозрюваного в підготовці теракту в Нідерландах затримали
Фото: EPA

22-річного чоловіка затримали у провінції Північний Брабант у день, коли американська група Allah-Las мала виступати в Роттердамі.

Поліція Нідерландів затримала 22-річного чоловіка під час розслідування справи про підготовку теракту на концерті американської рок-групи Allah-Las у Роттердамі, пише Deutsche Welle.

Чоловіка затримали спецпризначенці у провінції Північний Брабант уранці 23 серпня.

Начальник поліції Роттердама заявив, що це затримання означає, що загрозу теракту відвернено. Інших подробиць він не повідомив.

Виступ Allah-Las мав відбутися 23 серпня в концертному залі Maassilo в Роттердамі, але в останню хвилину влада міста ухвалила рішення його скасувати. Мер Роттердама Ахмед Абуталеб пояснив, що Нідерланди отримали від іспанських правоохоронців інформацію про терористичну загрозу.

За дві години після отримання попередження біля концертного залу поліція виявила автомобіль з іспанськими номерами, який перевозив газові балони. Водія затримали і доправили на допит. Deutsche Welle пише, що, як з'ясувала поліція, він не має жодного стосунку до теракту, балони потрібні йому для роботи.

Інформація від іспанської поліції надійшла за тиждень після терактів у Барселоні і Камбрільсі, унаслідок яких загинуло 15 осіб, більше ніж 100 постраждало. Відповідальність за теракти на себе взяло угруповання "Ісламська держава".

В інтерв'ю газеті The Guardian у 2016 році учасники Allah-Las розповіли, що регулярно отримують електронні листи з погрозами від мусульман, яких ображає слово "Аллах" у назві групи. За словами музикантів, вони нікого не хотіли образити, а просто шукали "святого звучання".