У Санкт-Петербурзі поліція почала перевірку фонду режисера Сокурова

Сокуров підтримав засудженого у РФ українського режисера Сенцова
Фото: Alexander Sokurov / Александр Сокуров / Facebook

Правоохоронці перевіряють фонд російського режисера Олександра Сокурова щодо розкрадань державних коштів. Улітку Сокуров говорив, що на його фонд написали донос.

Правоохоронці Санкт-Петербурга перевіряють фонд "Пример интонации" режисера Олександра Сокурова щодо ймовірних розкрадань. Про це повідомляє телеканал RTVi із посиланням на джерела.

Рішення про перевірку ухвалив у березні цього року відділ економічної безпеки управління міністерства внутрішніх справ РФ.

За даними джерел телеканала, правоохоронці підозрюють директора фонду Миколу Янкіна в тому, що він "через підроблені фінансові документи про витрати" розкрадав бюджетні кошти регіонального та федерального рівнів.

Видання РБК зазначає, що джерело в центральному апараті МВС підтвердило інформацію про перевірку поліцією фонду Сокурова.

У серпні в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" режисер говорив про проблеми фонду, розмірковуючи про долю засудженого у РФ українського режисера Олега Сенцова.

"Я добре розумію і відчуваю себе на його місці. За якихось фантастичних або не фантастичних обставин можу в будь-який момент опинитися там (у в'язниці. – "ГОРДОН"). Напише хтось донос, як у нас зараз написано на наш фонд доноси. Триває розгляд. І може бути все що завгодно. Я до цього ставлюся як до процесу надзвичайного загострення соціальної та політичної боротьби всередині російського суспільства", – говорив Сокуров.

У березні 2017 року режисер Сокуров, якого нагородили премією імені Ельдара Рязанова "Честь і гідність", на церемонії вручення нагороди виголосив промову, у якій нагадав про засудженого в РФ до 20 років за тероризм українського режисера Сенцова і про обіцянку президента РФ Володимира Путіна втрутитися в цю проблему.

Сокуров нагадав, що за вбивство в РФ дають сім-вісім років, а за політичний опір у Криму – 20 років арктичних таборів.