ЗМІ повідомили, що в Сирії загинуло троє російських офіцерів. У міноборони РФ інформацію спростували

Інцидент нібито стався у провінції Ідліб
Фото: ЕРА

4 вересня група російських військових підірвалася на двох протипіхотних стрибучих мінах у зоні деескалації в сирійському Ідлібі, стверджує джерело "Ведомостей".

Увечері 4 вересня в зоні деескалації у сирійській провінції Ідліб загинуло троє російських офіцерів. Про це з посиланням на військово-дипломатичне джерело повідомило російське видання "Ведомости".

За попередньою інформацією, коли група із восьми військових прямувала в опорний пункт, вони підірвалися на двох протипіхотних стрибучих мінах кругового ураження ОЗМ-72.

Видання Al-Masdar News стверджує, що операцію в Ідлібі проти спецназу РФ провели підтримувані Туреччиною бойовики. Російські військові нібито намагалися дістатися тилу супротивника.

У міноборони РФ спростували інформацію про загиблих у Сирії російських військових.

"Інформація, поширена одним із російських ЗМІ, про нібито загибель військовослужбовців збройних сил РФ не відповідає дійсності", – цитує відомство "Коммерсантъ"

У міністерстві заявили, що в районі населеного пункту Джурин у зоні деескалації Ідліб "жодних російських спостережних постів немає".

Із 2011 року в Сирії триває військовий конфлікт, участь у якому беруть як різні угруповання всередині країни, так і міжнародні сили.

У 2017 році на перемовинах в Астані (зараз Нур-Султан) представники Росії, Туреччини та Ірану дійшли згоди, що зони деескалації в Сирії створять у передмісті Дамаска і провінціях Ідліб, Хомс, Латакія, Алеппо, Хама.

За офіційними даними, за час участі РФ у конфлікті, починаючи із 2015 року, у Сирії загинуло приблизно 40 російських військовослужбовців, ще 50 осіб становлять небойові втрати, повідомляє "Радио Свобода". Але ця кількість не включає втрат серед російських найманців, зокрема із приватної військової компанії "Вагнер".