У США продовжили терміни розслідування спецпрокурора Мюллера

Мюллер займається розслідуванням із травня 2017 року
Фото: ЕРА

Велике журі у суді Вашингтона (США) не озвучило, на скільки часу продовжено термін розслідування спецпрокурором Робертом Мюллером можливого втручання РФ в американські вибори.

У Сполучених Штатах велике журі суду у Вашингтоні погодилося продовжити термін проведення спеціального розслідування про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року, яким займається спеціальний прокурор США Роберт Мюллер.

Про це 5 січня повідомила Ліса Клем, помічниця головного судді Беріл Говелл, інформує Reuters.

Клем зазначила, що Говелл не озвучила, на скільки часу продовжили розслідування Мюллера.

Агентство зазначає, що спецрозслідування обмежено федеральними правилами 18-місячним терміном, але може бути продовжено, якщо суд вирішить, що це відповідає інтересам громадськості.

У жовтні 2016 року влада США офіційно обвинуватила Росію у зломі серверів американських партій, а також у втручанні у процес президентських виборів у країні. У Кремлі ці обвинувачення назвали "нісенітницею".

У грудні ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася у президентські вибори в США з метою допомогти Дональду Трампу здобути перемогу. В опублікованій доповіді американської розвідки йшлося, що президент РФ Володимир Путін особисто наказав почати кампанію із втручання у вибори в США.

Із травня 2017 року імовірне втручання РФ в американські вибори і можливу змову оточення президента США з Кремлем розслідує Мюллер. Його розслідування зумовило порушення кримінальних справ проти десятків людей, зокрема колишнього голови виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта і колишнього радника Трампа з питань національної безпеки Майкла Флінна.

Наприкінці серпня 2018 року Трамп назвав незаконним розслідування Мюллера про втручання Росії у президентські вибори 2016 року і про можливу змову виборчого штабу глави Білого дому з російською владою.

У листопаді Трамп письмово відповів на запитання спецпрокурора. Мюллер сказав, що зацікавлений в особистій розмові з Трампом, проте адвокат президента заявив, що той більше не буде відповідати на запитання спецпрокурора.

Із січня 2019 року кандидат на пост спікера Палати представників від Демократичної партії США Ненсі Пелосі заявила, що конгресмени від її партії очікують підсумків розслідування комісії Мюллера, після чого ухвалюватимуть рішення щодо початку процедури імпічменту Трампа.