У США рекорд із добового приросту заражених коронавірусом. Головний інфекціоніст вважає, що ситуація вийшла з-під контролю

Інфекціоністи вважають, що спалах коронавірусу у США стався через те, що жителі країни не завжди носять маски
Фото: EPA

У четвер у США було зареєстровано 65 551 випадок зараження коронавірусом, а загальна кількість інфікованих перевищила 3,1 млн. Головний американський інфекціоніст Ентоні Фаучі вважає, що світ наразі лише на початку пандемії.

У четвер, 9 липня, у США коронавірус підтвердили у 65 551 людини, повідомило агентство AFP із посиланням на дані американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення інфекції по всьому світу в режимі онлайн.

Це максимальний добовий приріст у країні від початку епідемії.

До цього рекорд – понад 60 тис. випадків – зареєстровано 8 липня, пише агентство Reuters.

В останні два тижні поширення інфекції прискорилося в 41 з 50 американських штатів. У Флориді 9 липня було зафіксовано 9000 нових випадків захворювання і 120 смертей, що є рекордним щоденним показником. У Каліфорнії та Техасі теж зареєстрували максимальну кількість летальних випадків за добу.

Головний американський інфекціоніст Ентоні Фаучі в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera, яке вийшло 9 липня, висловив думку, що світ наразі лише на початку пандемії коронавірусу. Він вважає, що епідемічна ситуація у США вийшла з-під контролю, і якщо країни не вживуть заходів щодо стримування інфекції, то варто очікувати масштабнішого її поширення.

Фаучі сказав, що деякі штати занадто швидко скасували карантин, до того ж населення не дотримується рекомендацій органів охорони здоров'я, саме це спровокувало збільшення кількості нових випадків зараження.

На початку липня інфекціоніст заявив, що якщо американці не почнуть дотримуватися соціальної дистанції і носити маски, то він не здивується, що кількість щоденних випадків інфікування коронавірусом у США перевищить 100 тис.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 12,27 млн, із них понад 6,7 млн одужало, а 554,9 тис. померли. США посідають перше місце у світі за кількістю хворих та кількістю летальних випадків: там заразилося понад 3,1 млн осіб, із них більше ніж 133,2 тис. померло, а 969,1 тис. одужали.

Директор Центру з контролю і профілактики захворювань США вірусолог Роберт Редфілд вважає, що коронавірусом в Америці могло заразитися 25 млн осіб. Він зазначив, що в разі коронавірусу SARS-CoV хвороба часто протікає безсимптомно, і припустив, що американській владі вдалося визначити приблизно 10% від масштабів спалаху захворювання.